Skip to content

Crater XCO Cup UCI C.2

Anul acesta Cupa Crater a ajuns la a V-a editie. Cu toate ca am vrut sa particip si eu, din pacate inca sunt in recuperare si aduni kilometrii. Organizatorii au avut nevoie de un speaker si asa am venit in imagine. Deci pana la urma am participat ca si spectator, dar mai bine asa decat nicicum. Sambata noaptea am fost la o nunta, deci n-am fost cel mai fresh dimineata dar cu putina coffeina am rezolvat si oboseala. Ajuns la fata locului in timp util, am reusit sa schimb cateva vorbe si cu cativa participanti atat de la amatori cat si de la elite. M-am intalnit cu prieteni buni, de la Arad, Timisoara, Cluj si nu numai.

Amatorii au luat startul la ora 10 iar cei din categoria Elite au pornit la ora 12.

A fost vreme superba, chiar calda, fara ploaie in zilele anterioare asa ca lumea inghitea praful de pe traseu si cei sensibili sufereau de la caldura.  Anul asta amatorii au avut de parcurs 3 ture iar cei de la elite 6. De data asta, la categoria ELITE, au fost prezenti si rideri din strainatate cu pedigree, unguri, ucrainieni, polonezi si din pacate prea putini rideri din tara. Anul viitor fiind an olimpic unii au facut deplasarea pentru punctele necesare pentru calificare, castigatorul devenind mai bogat cu 30 de puncte UCI.

Prea mult n-am prins din concurs, fiind pozitionat in zona de start-finish, dar vazand timpii si clasamentul intermediar mi-am putut imagina cam ce a fost pe traseu. Asta mi s-a confirmat spre sfarsitul concursului cand au venit si spectatorii sa vada castigatorul in zona de finish si mi-au povestit un pic despre actiunea din padure.

La amatori, victoria la general a fost obtinuta de Raul Sanza, pruncul aratand o evolutie extraordinara iar la Elite Sergji RYSENKO a facut o cursa superba castigand concursul cu 2 minute avans.

Cum n-as mai putea povesti mai mult las cateva poze sa vorbeasca despre concurs. CREDITS: Lucian Marcusiu, Papp Zoltan, Czirjak Andras.

Pagina de facebook al clubului Velo Sport : LINK

REZULTATELE: LINK

UCI Results: LINK

The Hungarians:
General winner @ amateurs category, Raul Sanza

Kornel Osicki – bad luck today for the polish rocket

 

Tudor Oprea diving in @ the Wall section

 

And the winner, Sergeji Rysenko
Tudy @ Piton section
Szilard Buruczki @ Piton section
Ana is being chased
Oxi
David Kecskes
Ana is being chased 2
The undersigned