Skip to content

Semimaraton Probikers 2014Probikers Felmaraton 2014

Semimaratonul din Oradea a ajuns la a 3-a editie. De data asta cu mine in echipa de organizare, adica alaturi de Asociatia Probikers. Asa cum maratonul din primavara deschide sezonul competitional pentru sportivii recreationali asa inchide semimaratonul din toamna. Toti suntem deja dupa zeci de concursuri si dupa vacanta, si ne pregatim pentru iarna, pentru odihna sau de ce nu pentru sezonul urmator. Anul asta am desenat un traseu abordabil fara foarte multa diferenta de nivel, dar destul de rapid pentru cei mai pregatiti dintre participanti. Am avut din nou concurenti si din tara vecina care revin la evenimentele Probikers de la an la an. Participantii erau in numar mai mic decat anul trecut, din cauza altor evenimente sportive de anduranta care au avut loc in zona vestica a tarii. Ce m-a bucurat mai mult era participarea familiilor, intrucat aveau o categorie separat alocata doar pentru ei. Asa macar si cei mici gustau din viata activa de la o varsta frageda.

Tin sa mentionez ca evenimentul facea parte din cadrul “Saptamana Mobilitatii Europene in Oradea” si decurgea paralel cu Trial Gravity Fighters un concurs de bike-trial organizatorii fiind tot Probikers, iar evenimentul conta ca si Campionat National.

In saptamana respectiva, pe 16 septembrie, Probikers a mai organizat un concurs inedit in Oradea, anume “O pedalare Nocturna”, un concurs in jurul parcului I.C. Bratianu.

Revenind la semimaraton, in weekendul de dinainte am avut cateva zile de ploaie dar in cursul saptamanii am bifat doar zile insorite asa ca terenul s-a uscat destul ca sa fie ciclabil. Startul s-a dat de la baza Bazinului Olimpic de langa parc. Ca si membru in echipa de organizare te intalnesti cu foarte multe obstacole, mai multe decat din postura de ciclist, ca de exemplu sponsori, aprobari, logistica, voluntari. Faptele de dupa scena nu se vad niciodata, greselile ies mai tot timpul la iveala si cand auzi o vorba buna te bucuri de parca ai fi castigat un concurs. Din fericire de data asta au fost mai multe vorbe bune si asa si echipa organizatoare se poat esa se considera castigatoare. Eu sper ca in viitor tot mai multi oameni o sa vada importanta acestor evenimente si vor dori sa se alature evenimentelor siĀ  sa dea o mana de ajutor, ori ca voluntari ori ca sponsori, asta pentru o comunitate mai sanatoasa si o socieatate mai activa.

Asa pe scurt, ma bucur inca odata pentru un eveniment reusit, felicit colegii de la organizare, prietenii si participantii la acest concurs, castigatorii acestui concurs.

Ne vedem la primavara

Staff Probikers