Skip to content

Season finale

IMGP0028
Startul

 Am ajuns şi la sfârşitul acestui sezon plin de evenimente. Anul asta a fost unul echilibrat pentru mine, trebuia să mă pregătesc pentru nunta mea care a fost în două faze (am separat cununia civilă de nuntă), trebuia să vin cu rezultate mai bune decât anul trecut, schimbând şi categorie de vârsta, 2 campionate naţionale plus alte mini-obiective care îşi mai pune omul de-a lungul unui an.

Ultimul concurs din an a fost să fie cel din Cluj, sub organizarea echipei unde activez, Interteam, etapa IV din seria campionatului local Clujul Pedaleaza. E bine să concurez în Cluj, e aproape, şi sunt şanse foarte bune să concurezi cu rideri buni pe un traseu dinamic, piperat sau de ce nu, tehnic si in plus îmi place să vizitezi Clujul chiar şi fără motiv de a concura, doar aşa pentru prieteni sau familie.

La Cluj am ajuns târziu de data asta, doar sâmbătă, că trebuia să bifez prezent la lucru, plus drumul cu trenul, dar am ajuns cu bine. Ture de recunoaştere n-am mai reuşit să fac dar traseul era unul scurt şi întortocheat, m-am gandit că la dimineață am să reuşesc.

Ajuns dimineaţa la faţa locului, mi-am ridicat numărul, am mers la colegii de echipă, am mai întâlnit câţiva cunoscuţi şi până la urmă am reuşit să fac o tură de recunoaştere alături de ZedBike Zoli, ca să-mi dau seama despre ce e vorba. Traseu scurt şi foarte tricky pe anumite locuri, iarba fiind udă în unele locuri, iar urcările scurte te scot una două din ritm.

Până la start am avut onoarea să conduc copiii sub 6 ani în concursul lor, mai exact să fiu un fel de safety-bike, mă rog, ceva de genul. Aici doresc să felicit fiul câştigător al prietenului, care m-a pus în contact cu concursurile de ciclism după baschet. Bravo Szili şi family!

La start, ne-am aliniat, m-am pus în primul rând, iar după startul cam ezitant am pornit spre deal. Au reuşit câţiva să iasă în faţă, ceea ce eu nu am reusit, asta probabil pentru ca nu am apucat să fac încălzire iar concursul a fost de doar 4 ture. Cam puţine fără încălzire pentru mine, după o pauză de aproape de o lună. După o jumatate de tură mi-am dat seama ca astăzi concurez doar cu mine, că nici psihic nici fizic nu eram ok. Parcă cineva mi-a pus un blestem pe mine. Făceam totul greşit, eram enervat, gafam, şi nu-mi făcea plăcere să pedalez deloc. Am hotărât să mă calmez ca să-mi revin pe apele mele. M-au depăşit mulţi, foarte mulţi, dar nu-mi păsea deloc, mi-am zis că dacă nu-mi face plăcere nu trag.

Aşa am terminat prima tură, treceam linia de start cu un rânjit chinuit, şi fără chef. Iar după primă curbă m-am săturat şi am decis să schimb ritmul. Mi-am schimbat atitudinea şi am încercat să trag cât am putut, din păcate eram prea în spate, pe urcările scurte trebuia să mă dau jos din cauza concurenților din faţa mea, ritmul a fost unul ciudat, dar continuam. Ajuns la jumătatea traseului, în turul 2 s-a întâmplat, cea mai stupidă căzătură posibilă „evăr”. În 5 ani de concurat n-am descentrat nici o roată de faţă, iar de data asta am reuşit. După cum îmi aduc aminte vroiam să corectez direcţia, mai multe nu mai stiu. A fost rapid şi brusc. Opt în roata din faţă.

Am terminat sezonul de concursuri. Pac.

Ne vedem la anul cu forţe reînnoite!

Mulţumesc prietenilor care mă susţin tot timpul şi mă încurajează, familia care îmi dă putere, susţinătoriilor mei din acest an KROSS, NUTREND, X-factor.ro, Createch, şi Freestylesport. Mulţumesc şi echipei InterTeam pentru un an plin de evenimente reuşite, şi o colaborare de neuitat, dar mai ales de susținere.

La iarnă bloguim, scriem articole, reviews dar mai ales ne antrenăm. Stai tun!:D

DSC_0705
Uite!!! O zona de aterizare!!!